headera1HEADERPLAYSTOREheaderbheaderc

i1

i1

i1

i1

i1

i1

i1

i1

Žiri

Stručni žiri za ocjenu filmskih/video i fotografskih radova Natjecateljskog programa bit će sastavljen od istaknutih predstavnika iz oblasti kulture, filmske i fotografske teorije, kritike, odabranih fotografa, filmskih autora i producenata, te predstavnika organizatora.
Član žirija ne može biti nitko tko je na bilo koji način učestvovao u stvaranju bilo kojeg od radova Natjecateljskom programu ili se nalazi u bliskom srodstvu sa autorom rada.

NAGRADE
Odlukom stručnog žirija bit će dodijeljene nagrade na sljedeći način:
a) za najbolji film/video Festivala
b) za najbolju fotografiju za svaku kategoriju u kojoj broj prijavljenih radova prelazi 30
c) svi radovi iz kategorija u kojima bude prijavljeno manje od po 30 radova natjecat će se u jedinstvenoj kategoriji MIX za koju će biti dodijeljena jedna nagrada

Osim nagrada koje dodjeljuje žiri bit će dodijeljena Nagrada za najbolju fotografiju koju dodjeljuje publika Festivala putem posebne android aplikacije.

Članovi žirija:
Stefan Pejović
Stefan Pejović rođen je 1984. godine u Sarajevu, gdje živi sa suprugom i kćerkom. Tokom karijere je radio za brojne medijske kuće, nevladine i međunarodne organizacije, uključujući Radio 202, FTV, BH Radio 1, Vijeće Evrope i druge. Aktivista je, volonter i planinar.

Renato Pejak
Načelnik općine Kreševo

Denis Vranješ
Predsjednik HPD Mosor Split, planinarski vodič, organizator Mosor film festivala.

Dejan Đurić
Izvršni urednik portala Fotografija.ba koji okuplja preko 3000 fotografa iz regije, a koji je nosilac organizacije najvećeg bh. fotografskog festivala „Fotografija godine BiH“. 

Zehrudin Isaković
Zehrudin Isaković je magistar komunikoloških nauka. Zaposlen je u Federalnoj novinskoj agenciji, gdje je 10 godina obavljao dužnost direktora. Autor je nekoliko putopisnih serijala. Predsjednik je Planinarskog saveza BiH i dobitnik Zlatne značke tog saveza. Zvanje registriranog alpiniste stekao je 1983, a od tada je obavio 230 alpinističkih uspona. Osnivač je i predsjednik Kluba prijatelja Zemlje "Planet". Bio je vođa i član nekoliko ekspedicija na najviše vrhove svijeta, uključujući Mt. Everest, Akonkagvu, Cho Oyu i Jbal Toubkal. Izuzetno je aktivan sa usponima na brojne vrhove Balkana, Evrope i svijeta.

Davor Buljan
Predsjednik BBK Kreševo, fotograf, jedan od organizatora, autor Android aplikacije 3fok

Boris Trogrančić
Oblasti kreacije kojima je posvećen, bilo da je riječ o profesionalnom ili volonterskom angažmanu široke su. Već deset godina bavi se snimanjem, montažom i produciranjem kratkih video filmova, fotografijom, 3D modeliranjem, animacijom, grafičkim dizajnom, jednom rječju multimedijom čija je namjera nekada biti jedan čisti umjetnički izraz, a nekada je ta ambicija suspregnuta u korist postizanja marketinške poruke. I zaista, Boris Trogrančić je po struci inženjer multimedije koji imao sreću da završi fakultet na kojem je studirao ono što voli, da radi posao za koji se školovao. I, svakako, da voli to što radi.
U žiriju Festivala je predstavnik partnera Festivala Udruženja za ruralni razvoj Alterural Sarajevo.

  

designer17