Stručni žiri za ocjenu filmskih/video i fotografskih radova Natjecateljskog programa sastavljen je od istaknutih predstavnika iz oblasti kulture, filmske i fotografske teorije, kritike, odabranih fotografa, filmskih autora i producenata, te predstavnika organizatora.

NAGRADE

Odlukom stručnog žirija bit će dodijeljene nagrade na sljedeći način:

a) za najbolji film/video Festivala

b) za najbolju fotografiju za svaku kategoriju u kojoj broj prijavljenih radova prelazi 30

Članovi žirija:

Dragosla Gogić

Prošlogodišnji pobjednik festivala u kategoriji sa svojim filmom DAMAVAND - GOSPODAR PERSIJSKOG SRCA. Gogić je planinar, reditelj, snimatelj, scenarista i novinar dopisništva RTS-a u Kruševcu. Tokom tri desetljeća snimio je više od 15 planinskih vrhova širom sveta. Svaki dokumentarac Dragoslava Gogića ne prikazuje samo uspon do vrha, već i priče o ljudima koji pored njega žive.

Silvo Karo

Slovenski alpinist od 1977. godine. Od 1981. godine bavi se alpinizmom najviše razine. Najpoznatiji je po ekstremnim usponima u Patagoniji-Južna Amerika, te brojnim drugima. U knjizi National Geographica - Voices from the Summit je uvršten u 30 najvećih alpinista svih vremena, vrlo je uspješan snimatelj. Njegov dokumetarac o usponu na južnu stinu Cerro Torrea je osvojia prvu nagradu na poznatom filmskom festivalu planinskog filma u talijanskom Trentu, a gostovao je i na festivalima u austrijskom Grazu, te Banffu u Kanadi. Nadogradio je svoju ljubav prema filmu 2007. godine s uspostavom "Festivala gorniškega filma".

Mario Raguž

Rođen 1969. godine, magistar ekonomskih znanosti. Urednik na HTV-u, scenaristi iredatelj petnaestak dokumentarnih filmova. Pisac za djecu i odrasle, kolumnist i autor tekstova za različite medije. Član je Društva hrvatskih književnika i član Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Scenarist humoristične serije HTV-a «Naši i Vaši».

Predrag Kurtović

Rođen 1974. u Splitu. Član HPD-a Mosor više od 12 godina, a od 2017 postaje pročelnikom foto sekcije HPD-a Mosor. Održava tečaj planinarske fotografije i sudjeluje u organiziranju Mosor Film Festivala , kao i u organiziranju tradicionalne zimske izložbe fotografija HPD-a Mosor, koja se održava u prostorijama Foto Kluba Splita u Marmontovoj ulici.

Renato Pejak

Pofesora povijesti i zemljopisa, načelnik općine Kreševo. Planinar, ribolovac i ljubitelj prirode i ekologije.

Davor Buljan

Predsjednik BBK Kreševo, fotograf, jedan od organizatora festivala.

Boris Trogrančić

Oblasti kreacije kojima je posvećen, bilo da je riječ o profesionalnom ili volonterskom angažmanu široke su. Već deset godina bavi se snimanjem, montažom i produciranjem kratkih video filmova, fotografijom, 3D modeliranjem, animacijom, grafičkim dizajnom, jednom rječju multimedijom čija je namjera nekada biti jedan čisti umjetnički izraz, a nekada je ta ambicija suspregnuta u korist postizanja marketinške poruke. I zaista, Boris Trogrančić je po struci inženjer multimedije koji imao sreću da završi fakultet na kojem je studirao ono što voli, da radi posao za koji se školovao. I, svakako, da voli to što radi.

U žiriju Festivala je predstavnik partnera Festivala Udruženja za ruralni razvoj Alterural Sarajevo.

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17