Stručni žiri za ocjenu filmskih/video i fotografskih radova Natjecateljskog programa sastavljen je od istaknutih predstavnika iz oblasti kulture, filmske i fotografske teorije, kritike, odabranih fotografa, filmskih autora i producenata, te predstavnika organizatora.

NAGRADE

Odlukom stručnog žirija bit će dodijeljene nagrade na sljedeći način:

a) za najbolji film/video Festivala

b) za najbolju fotografiju za svaku kategoriju

Članovi žirija:

Denis Vranješ

Denis Vranješ - Vinci je rođen 12. ožujka 1974. u Makarskoj nad kojom se nadvija veličanstveno Biokovo, planina koja je vjerojatno najzaslužnija da se od rane mladosti počne zanimati planinama i planinarenjem. Bio je predsjednik Hrvatskog planinarskog društva “Mosor” – Split i pročelnik Stanice planinarskih vodiča Split, osnivač je Visokogorske sekcije HPD-a “Mosor” i školske sekcije “Prirodoslovci”. Za vrijeme njegovog vođenja “Mosora”, planinarski dom “Umberto Girometta” je vraćen u vlasništvo planinarskog društva (presedan u hrvatskoj sudskoj praksi), a zatim je u rekornom vremenu Dom na Mosoru i obnovljen. Nakon više desetljeća pauze, iznova je pokrenuo uspone “100 žena na vrh Mosora”, te manifestaciju posvećenu pošumljavanju Mosora “Šumske dane”, osnovao je uzdužnu transverzalu preko Mosora “Mosorski planinarski put” po uzoru na, kako kaže, “Planinarski put Bitovnja – Pogorelica – Vranica”, baš kao što je 2014. g. je, po uzoru na 3fok, na Mosoru pokrenuo Festival planinarskog filma i knjige “Mosor Film Festival”.

Haris Čalkić

Fotograf Haris Čalkić rođen je u Zenici 1983. godine, a fotografijom se počeo baviti 2004. godine sasvim slučajno da bi vremenom to postao njegov životni poziv i odabir. Osim ljubavi prema fotografiji, oduvijek je bio i ljubitelj pisane riječi, te je odabir novinarstva, bolje reći, fotonovinarstva bio logičan izbor zanimanja. Od novinarskih žanrova najbliža mu je reportaža, jer uključuje akciju, fotografiju i tekst, ali je istovremeno obojena i ličnim utiskom autora. U fotografiji najviše preferira fotografije ljudi, prirode i tzv. “life” fotografiju tj. dokumentovanje svakodnevnice.

Renato Pejak

Pofesora povijesti i zemljopisa, načelnik općine Kreševo. Planinar, ribolovac i ljubitelj prirode i ekologije.

Davor Buljan

Predsjednik BBK Kreševo, fotograf, jedan od organizatora festivala.

Boris Trogrančić

Oblasti kreacije kojima je posvećen, bilo da je riječ o profesionalnom ili volonterskom angažmanu široke su. Već deset godina bavi se snimanjem, montažom i produciranjem kratkih video filmova, fotografijom, 3D modeliranjem, animacijom, grafičkim dizajnom, jednom rječju multimedijom čija je namjera nekada biti jedan čisti umjetnički izraz, a nekada je ta ambicija suspregnuta u korist postizanja marketinške poruke. I zaista, Boris Trogrančić je po struci inženjer multimedije koji imao sreću da završi fakultet na kojem je studirao ono što voli, da radi posao za koji se školovao. I, svakako, da voli to što radi.

U žiriju Festivala je predstavnik partnera Festivala Udruženja za ruralni razvoj Alterural Sarajevo.

Ibrahim Kovacevic

Rodjen 01.04. 1974. na sjevernim padinama Vlašića u mjestu Prisočka. Veliki dio djetinjstva provodi na Vlašiću i tako se počne zanimati za planine. Ljubitelj fotografije i planinarski vodič A, B i C kategorije. Jedan od osnivača i sekretar u Društvu ljubitelja prirode „Vrbanjska vrela“ od 2010. Član UO Planinarskog saveza FBiH od 2022.

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17