Stručni žiri za ocjenu filmskih/video i fotografskih radova Natjecateljskog programa sastavljen je od istaknutih predstavnika iz oblasti kulture, filmske i fotografske teorije, kritike, odabranih fotografa, filmskih autora i producenata, te predstavnika organizatora.

NAGRADE

Odlukom stručnog žirija bit će dodijeljene nagrade na sljedeći način:

a) za najbolji film/video Festivala

b) za najbolju fotografiju za svaku kategoriju

Članovi žirija:

Dino Kasalo

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autora dokumentarnih filmova, umjetnik fotografije i zakleti ekolog. Godinama su gledaoci imali priliku da uživaju u ciklusu njegovih dokumentaraca na BHT1, gdje je radio kao urednik i producent. Pamte se i njegovi filmovi koji se bave ekološkom problematikom. Na internacionalnim TV festivalima u svojoj plodonosnoj karijeri Kasalo je dobio veliki broj nagrada, a najviše upravo za filmove kojima je tretirao ekološku tematiku, poigravajući se pri tome ironijom i crnim humorom.

Viki Grošelj

Najpoznatiji slovenski alpinist, a ujedno i jedan od najpoznatijih svjetskih alpinista, Viki Grošelj, slovenski planinar , planinski vodič , planinski spasilac, sportski pedagog i pisac. Kao alpinist je, pored brojnih uspona izvedenih u slovenskim i europskim planinama, sudjelovao na više od trideset ekspedicija u vaneuropska gorja. U Himalaji je izveo jedanaest uspona na deset osamtisućnjaka. Viki je također prvi Slovenac koji se popeo na najviše vrhove svih kontinenata. Godine 2001. bio je inicijator osnivanja slovenske sekcije Mountain Wilderness International, međunarodnog udruženja koje se bori za zaštitu netaknutih planinskih područja kod kuće i u inozemstvu, a od 2001. do 2004. bio je i njen glavni tajnik. Od 2005. do 2013. je u suradnji s TV Slovenija priredio dokumentarnu TV seriju Velikani Himalaje u kojoj predstavlja četrnaest vrhova našeg planeta viših od 8000 metara i povijest penjanja na njih.

Predrag Kurtović

Rođen 1974. u Splitu. Član HPD-a Mosor više od 12 godina, a od 2017 postaje pročelnikom foto sekcije HPD-a Mosor. Održava tečaj planinarske fotografije i sudjeluje u organiziranju Mosor Film Festivala , kao i u organiziranju tradicionalne zimske izložbe fotografija HPD-a Mosor, koja se održava u prostorijama Foto Kluba Splita u Marmontovoj ulici.

​Marko Lakic

Rođen 1987.u Sarajevu. Završio je studije na Fakultetu za kulturu i medije i Beogradu, smjer Menadžment u medijima.
U svemu što radi snažno povezuje sve dijelove u cjelinu, znajući koji je cilj i vjerujući u svoje vizije. Zaljubljenik u prirodu i fotografiju. Od ranog djetinjstva se bavi planinarenjem.Član je planinarskog drusta,, Kozara" iz Banja Luke. Predsjednik je udruženja,, TERRA DINARICA" od 2018.čiji je cilj zaštita, očuvanje i promocija prirode, kulturno-istorijskog nasljeđa i tradicionalnog načina života. Fotografijom se bavi oko 12 godina. Iza sebe ima nekoliko izložbi i mnoštvo fotografija. Omiljene fotografije su mu nastala osvajanjem planinskih vrhova i uživajući u prirodnim ljepotama.

Renato Pejak

Pofesora povijesti i zemljopisa, načelnik općine Kreševo. Planinar, ribolovac i ljubitelj prirode i ekologije.

Davor Buljan

Predsjednik BBK Kreševo, fotograf, jedan od organizatora festivala.

Boris Trogrančić

Oblasti kreacije kojima je posvećen, bilo da je riječ o profesionalnom ili volonterskom angažmanu široke su. Već deset godina bavi se snimanjem, montažom i produciranjem kratkih video filmova, fotografijom, 3D modeliranjem, animacijom, grafičkim dizajnom, jednom rječju multimedijom čija je namjera nekada biti jedan čisti umjetnički izraz, a nekada je ta ambicija suspregnuta u korist postizanja marketinške poruke. I zaista, Boris Trogrančić je po struci inženjer multimedije koji imao sreću da završi fakultet na kojem je studirao ono što voli, da radi posao za koji se školovao. I, svakako, da voli to što radi.

U žiriju Festivala je predstavnik partnera Festivala Udruženja za ruralni razvoj Alterural Sarajevo.

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17