Stručni žiri za ocjenu filmskih/video i fotografskih radova Natjecateljskog programa sastavljen je od istaknutih predstavnika iz oblasti kulture, filmske i fotografske teorije, kritike, odabranih fotografa, filmskih autora i producenata, te predstavnika organizatora.

NAGRADE

Odlukom stručnog žirija bit će dodijeljene nagrade na sljedeći način:

a) za najbolji film/video Festivala

b) za najbolju fotografiju za svaku kategoriju

Članovi žirija:

Zehrudin Isaković

Zehrudin Isaković je magistar komunikoloških nauka. Zaposlen je u Federalnoj novinskoj agenciji, gdje je 10 godina obavljao dužnost direktora. Autor je nekoliko putopisnih serijala. Predsjednik je Planinarskog saveza BiH i dobitnik Zlatne značke tog saveza. Zvanje registriranog alpiniste stekao je 1983, a od tada je obavio 230 alpinističkih uspona. Osnivač je i predsjednik Kluba prijatelja Zemlje "Planet". Bio je vođa i član nekoliko ekspedicija na najviše vrhove svijeta, uključujući Mt. Everest, Akonkagvu, Cho Oyu i Jbal Toubkal. Izuzetno je aktivan sa usponima na brojne vrhove Balkana, Evrope i svijeta.

Aleksander Bjelčevič

Aleksander Bjelčevič (rođen 1962) predaje slovensku književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. U razdoblju 1983–1992 aktivno se bavio penjanjem (Slovenija, Dolomiti, Francuska). Za tjedni sportski prilog novina Delo izvještavao je o alpinizmu i sportskom penjanju. Autor je priloga o povijesti alpinizma u monografijama Stena (Stijena; alpinistički i povijesni vodič po Triglavu) i Zgodovina slovenskega alpinizma (Povijest slovenskog alpinizma; glavni autori Peter Mikša i Urban Golob). Još je aktivan.

Predrag Kurtović

Rođen 1974. u Splitu. Član HPD-a Mosor više od 12 godina, a od 2017 postaje pročelnikom foto sekcije HPD-a Mosor. Održava tečaj planinarske fotografije i sudjeluje u organiziranju Mosor Film Festivala , kao i u organiziranju tradicionalne zimske izložbe fotografija HPD-a Mosor, koja se održava u prostorijama Foto Kluba Splita u Marmontovoj ulici.

Renato Pejak

Pofesora povijesti i zemljopisa, načelnik općine Kreševo. Planinar, ribolovac i ljubitelj prirode i ekologije.

Kenan Muftić

Rođen u Sarajevu gdje je i danas živi i radi. U prirodi i planini je od malih nogu, a visokogorstvom i alpinizmom se aktivnije bavi zadnjih desetak godina. Bavi se i speleologijom, a prilično je aktivan kao turno skijaš. Zadnjih godina je radio na projektima deminiranja, od čega više od četiri godine na terenima u Africi i Tadžikistanu. Uspone na vrhove preko dvije hiljade metara verovatno broji desetinama, a od najznačajnijih treba izdvojiti, najvisi vrh Etiopije – Ras Dashen 4550 m, najviši vrh Švajcarske Douforspitze 4632 m, pik Energija (5120 m) u Fanskim Gorama (Tadžikistan), najviše vrhove Kenije, Nelion (5188 m) i Batijan (5199 m), Kilimandžaro 5890 m, Ama Dablam 6812 m, Himalaji. Nosilac je zvanja samostalni alpinista i planinarski vodič. Za uspon na Ama Dablam nagrađen je i počasnom zlatnom značkom Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine. Načelnik je sekcije za visokogorstvo i alpinizam Planinarskog društva “Zeljezničar” iz Sarajeva i član je komisije za ekspedicije Planinarskog saveza BiH.

Davor Buljan

Predsjednik BBK Kreševo, fotograf, jedan od organizatora festivala.

Boris Trogrančić

Oblasti kreacije kojima je posvećen, bilo da je riječ o profesionalnom ili volonterskom angažmanu široke su. Već deset godina bavi se snimanjem, montažom i produciranjem kratkih video filmova, fotografijom, 3D modeliranjem, animacijom, grafičkim dizajnom, jednom rječju multimedijom čija je namjera nekada biti jedan čisti umjetnički izraz, a nekada je ta ambicija suspregnuta u korist postizanja marketinške poruke. I zaista, Boris Trogrančić je po struci inženjer multimedije koji imao sreću da završi fakultet na kojem je studirao ono što voli, da radi posao za koji se školovao. I, svakako, da voli to što radi.

U žiriju Festivala je predstavnik partnera Festivala Udruženja za ruralni razvoj Alterural Sarajevo.

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17