EP


Ovogodišnji 3FOK obilježit će predavanje književnika i hodača Ede Popovića. Edo Popović rođen je u Livnu, 1957. godine. Studirao je komparativnu književnost, hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2000. djeluje kao profesionalni književnik i urednik u izdavačkim kućama.

Autor je mnogih knjiga, među kojima izdvajamo „Priručnik za hodače“, „U Velebitu“ i "Čovjek i planina".

Navedena djela bave se prirodom, ekologijom, usporavanjem i povratkom jednostavnom životu. 

Sa Edom Popovicem o njegovim knjigama razgovarat ce Zehrudin Isaković

Priručnik za hodače je spoj fikcije, reportaže, dnevničkih zapisa i eseja te svojevrsna autorova posveta brojnim velikanima ljudske misli i pera, koji su u svojim promišljanjima otkrivali polaganost i ukazivali na potrebu da ljudski rod malo uspori u svojem grozničavom i ubrzanom, svjesnom ili nesvjesnom, odvajanju od prirode s kojom je nekada činio harmoničniju cjelinu nego li je to slučaj danas.

Knjiga "U Velebitu" je transžanrovski hommage istraživačima Velebita u kojem su sakupljena iskustva i viđenje planine, kako Popovića samog tako i autora na koje se Popović poziva i koje citira. Hodajući istim onim stazama kojima su dvadesetih godina prošlog stoljeća hodali Hirtz, Simonović i Poljak, autor bilježi vlastita iskustva i zapažanja uspoređujući ih s iskustvima i zapažanjima velikih poznavatelja Velebita. 

"Čovjek i planina" treća je knjiga Ede Popovića koja se bavi Velebitom, a usput i prirodom. Ideju za knjigu dobio je, kako sam kaže, još prije desetak godina, ali okidač za njeno pisanje bilo je umirovljenje Ante Vukušića, legendarnog motritelja meteorološke postaje i dobrog duha Zavižana. 

Dio svog bogatog iskustva, kroz putopisno predavanje i predstavljanje knjiga, književnik će podijeliti u petak, 29. srpnja 2022. od 20 sati.

 

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

Internetska kasina postala su neizostavan dio zabave u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Na web stranici https://hindelwanger-adler.de/predstavljen je aktualni pregled najboljih igračkih platformi za 2024. godinu. U uvjetima strogog zakonodavstva u tim zemljama, igrači nastoje pronaći pouzdane i licencirane platforme kako bi uživali u igri bez suvišnih rizika. Platforme s ovog popisa ocjenjuju se prema kriterijima poput sigurnosti, raznolikosti igara, brzine isplata, bonus ponuda i kvalitete korisničke podrške. Ovdje svatko može pronaći nešto po svom ukusu, bez obzira na svoje igračko iskustvo. Pogledajte detaljne ocjene resursa i odaberite savršeno kasino za vaše igračko iskustvo. Odgovoran pristup igrama na sreću i poštivanje postavljenih ograničenja ostaju ključni aspekti za sve igrače.

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17