Basejump 
U 4 dana na 2. Outdoor foto&film festivalu 3fok Kreševo prikazano je 19 filmova, više od 150 fotografija, održane su promocije knjiga, radionice. Jedina prijetnja organizaciji bila je kiša. Samo par sati prije otvorenja nakon više dana padanja ugledalo se plavo nebo, pa su projekcije održane na otvorenom kako je to prvobitno i planirano.
 
 
Bez crvenog tepiha, ali sa crvenim stolicama na trgu fra Grge Martića u Kreševu riječima načelnika općine Kreševo g. Radoje Vidovića otvoren je ovogodišnji festival.
 
U prvoj večeri posjetitelji su uz izložbu mogli pogledati šest natjecateljskih filmova, jedan promotivni i dva revijalna filma Dinne Kasala.
 
Drugi dan festivala ponovno je otvoren izložbom fotografija u Napretkovom domu u Kreševu. Svi prikazani filmovi ove večeri snimani su na području kojim prolazi planinarski put Via Dinarica odnosno na planinama Dinarskog luka. Nakon prezentacije samog projekta Via dinarica i njihovog promotivnog filma prikazan je i revijalni film Borisa Šepara Kameno srce. 
 
Prije početka natjecateljskog dijela večeri minutom šutnje odana je počast Krešimiru Milasu jednom od autora fotografija i filma na ovogodišnjem 3foku koji je nesretnim slučajem samo par dana ranije stradao na Khan Tengriju. 
 
U nastavku večeri prikazano je još devet filmova, čime je završeno prikazivanje natjecateljskih filmova.
 
Organizatori su se potrudili da festival bude obogaćen i drugim aktivnostima pa je u subotu na planinarskom domu dr. Augustin Tvrtković  na Lopati u suradnji sa udruženjem TerraDinarica partnerom festivala organiziran okrugli stol na temu Via Dinarica. 
 
Pred večer učesnici su se vratili u Kreševo kako bi u Napretkovom domu prisustvovali slikovitoj promociji knjige K2 - Trijumf i tragedija Stipe Božića, a nakon toga i Pokopani na nebu Petera Zuckermana i Amande Padoan.
 
Najuzbudljiviji dio festivala svakako je proglašenje pobjedinka, svi su očekivali tko će sa sobom ponijeti statu 3foka.
 
Tim Clancy predsjednik žirija objelodanio je rezultate pa je za najbolji film nagradu dobio Stipe Božić sa filmom Base jump. Nešto manje osvojio je film Dinne Kasala Ljuta sam, a treći po broju glasova bio je film Zehrudina Isakovića iz serijala Vrhovi Balkana - Prenj.
 
Nagrade za najbolje fotografije po kategorijama osvoji su:
Kategorija Zaboravljena ljepota prirode, fotografija "Svitanje!, Mehmed Skopljak
p01
Kategorija Planine, sport, avantura, fotografija "Red white snow", Edin Durmo
p01
Kategorija U planini samo trag svoj ostavi, fotografija "Jeka", Sinisa Skenderija
p03
Kategorija Osvajaci beskorisnog, fotografija "Julijski Alpi", Aleksandar Tijanic
p01
Kategorija Od muhe praviti slona, fotografija "Leptir" Eldin Hasanagić
p01
Kategorija Od kapi do jezera, fotografija "Vodina zemlja",  Eldin Hasanagić
p01
Kategorija Stanovnici planina, fotografija "Kozorog", Tomislav Marković
p07
Kategorija Via Dinarica, Adnan Behram 
p08
Kategorija Mix, fotografija "Ringispil na 1680 m" Sinisa Skenderija
p09
 
Nakon zatvaranja službenog dijela festivala zadnji dan rezerviran je za radionicu snimanja fotografija i videa.
 
Direkcija festivala već je najavila da će do 1.9.2014. biti objavljen poziv za 3. Outdoor foto&film festival 3fok.
 
Ivan Stanić
3fok Kreševo
 
 

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

Internetska kasina postala su neizostavan dio zabave u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Na web stranici https://hindelwanger-adler.de/predstavljen je aktualni pregled najboljih igračkih platformi za 2024. godinu. U uvjetima strogog zakonodavstva u tim zemljama, igrači nastoje pronaći pouzdane i licencirane platforme kako bi uživali u igri bez suvišnih rizika. Platforme s ovog popisa ocjenjuju se prema kriterijima poput sigurnosti, raznolikosti igara, brzine isplata, bonus ponuda i kvalitete korisničke podrške. Ovdje svatko može pronaći nešto po svom ukusu, bez obzira na svoje igračko iskustvo. Pogledajte detaljne ocjene resursa i odaberite savršeno kasino za vaše igračko iskustvo. Odgovoran pristup igrama na sreću i poštivanje postavljenih ograničenja ostaju ključni aspekti za sve igrače.

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17